Visie

pagina-visie
Ron van der Werff, een natuurman bij uitstek, ervaart zelf al enige jaren de rust die het hem brengt als hij in bomen aan het klimmen is. Deze ervaring wil Ron graag met andere mensen delen. “Door de natuur in te gaan en deze actief te beleven kom je dichter bij jezelf te staan en krijg je antwoord op vragen als: Wie ben ik? en Wat doe ik?”
Ron heeft zich laten inspireren door het boek ‘Het laatste kind in het bos’ geschreven door Richard Louv. In dit boek gaat Louv in over hoe we weer in contact kunnen komen met de natuur. Hij spreekt daarentegen ook zijn zorg uit over de zogenaamde online-generatie. In het boek legt Louv het verband tussen overgewicht, concentratiestoornissen en depressie en het gebrek aan contact met de natuur. Een recensent van de Washington Post schreef: “Met dit doortimmerde maar toch praktische boek geeft Louv oplossingen voor een gezondere en groenere morgen.” Bij deze woorden sluit Ron zich voor de volle honderd procent aan.
Boomklimmen is meer dan alleen de top bereiken. Het verbetert de motorische vaardigheden, het vergroot het zelfvertrouwen, het versterkt de (non)verbale communicatie, maar boven dit alles is boomklimmen gewoon leuk!